Keresés ebben a blogban

2011. június 12., vasárnap

Az első sikerélmény...

Hosszas aggódások, izgalmak, át nem aludt éjszakák és gyomorgörcsöt követően, felvette velünk a kapcsolatot a "parkolós" lakás tulajdonosa (azért "parkolós", mert ennek a lakásnak volt az a jellegzetessége, hogy szinte lehetetlen parkolóhelyet találni a környéken).
A lakás tulajdonosa valójában egy ingatlaniroda, aki provision nélkül közvetít lakásokat. Ezt úgy tudják megtenni, hogy a tulaj palié az összes lakás (kb vagy 50...:) ) Ha ismertem volna ezt a céget, akkor kb megspóroltam volna magamnak 3 heti ideggörcsöt... A cég mindegyik lakása szépen, igényesen felújított, rendes konyhabútorral rendelkezik, és a fürdőszobában a zuhanytálcát nem a tulaj 5 éves gyereke fugázta ki (legtöbb albi kb így néz ki...), és nem utolsó sorban rendkívül kedvező áron adják ki.  www.rafenstein.at

Miután a nagy lakásvadászat alatt kitapasztaltuk, hogy milyen szempontok fontosak számunkra, az egyik legfontosabb ez lett, hogy ne magánszemélytől vegyük ki a lakást. Mivel nekünk is van egy lakásunk, tudjuk milyen érzés kiadni egy olyan lakást, amin tök sokat dolgoztál. Folyamatosan aggódik a tulaj, hogy ne verjék szét, ne lopják el a bútorokat, ne okozzanak gondot a szomszédoknak, ne szedjék föl a parkettát, ne cigizzék be a falakat...stb stb stb... - mindez egy ingatlanost rohadtul nem érdekel...minden benne van a szerződésben, és mivel nem kötik érzelmek a lakáshoz, így sokkal lazábban veszik. Nem tudok rosszabb főbérlőt elképzelni, mint aki egyfolytában csekkol minket, kérdezősködik, akadékoskodik, havonta jön látogatni...így nincs meg az a bizonyos "otthon" érzés... szóval ez egy különösen pozitív fordulat volt a lakásbérlős témában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése