Keresés ebben a blogban

2011. október 7., péntek

Kondizás a'la Bécs...

Ki kell, hogy mondjam: "Ép testben - ép lélek"...Régen akkora hülyeségnek tartottam ezt, azonban óriási értelmet nyert az elmúlt 1-2 évben. Nagyon sok mindenben megváltoztatott a kondizás...Régebben ha fél 7 előtt kellett kelnem reggel - halott voltam. Most a kondi miatt képes vagyok akár hajnali 5-kor is felkelni, csak hogy meglegyen a napi munkához a kellő nyugodtság. Emellett valamit csinálhat a hormonjaimmal is, mert sokkal kiegyensúlyozottabb vagyok, nem akaszt ki olyan sok minden. Kihajtom magamból még  a szuszt is napi 2 óra alatt, és már rendben is van a lelkem :)

Valahogy nagyon fontos lett az az elmúlt időben az, hogy minden tevékenységemet a közelben tudjam végezni. Mivel már nincs autóm, ezért mindenhová lábbusz vagy a WL visz, így nem szeretnék egy perccel se többet pazarolni, mint amennyit szükséges :) Már vagy három hónapja keresgéltem kondit, de valahogy mindig kifogásokba ütköztem...az egyiknek nincs fenn a kondibérlet ára a honlapján, a másik túl messze van, a harmadik túl kicsi, a negyedikben túl sokan vannak....aztán nyitott a FitInn egy termet a Kepleren.
Egészen pontosan 5 percre van tőlünk gyalog, azonban a Colombus Fitness is ugyanennyire van kb. A Colombusban nagyjából 75 EUR a havi bérlet éves szerződés esetén, a Fitinnben 20 EUR. Azt hiszem a Colombusban az árban benne van a wellness rész használata, ami azért nem mindegy. A szauna egy kondizás után maga a mennyország...Viszont mivel többnyire ilyesmire már nincs idő edzés után, így már annyira nem is lett fontos. Feltételezem, hogy az árból kifolyólag nincsenek olyan sokan sose, hogy várni kéne egy gépre, és ez egy igen fontos dolog. Nincs annál idegesítőbb, mint amikor az ember beállítja fél óra kardiózás után a pulzusát, majd belekezd egy köredzésbe, és állandóan várni kell a gépre, és felborul a sorrend... a túlzsúfolt kondi rossz...

Lassan 3 hete járok a Fitinn-be, és egyelőre minden klappol. Kombi bérletet vettem, amiben a szoli is benne van, illetve előfizettem Getränke-Abo-ra is, így ez összesen 38 EUR havonta éves szerződéssel. Beiratkozáskor 20 EUR-t kérnek a plasztikkártyáért kauciónak, azon kívül más szerződéskötési díj nincs. Nem kell kp-t sem fizetni, mert behúzzák bankszámláról automatikusan minden hónapban, ha kérem.
Az árban benne van a kondi-használat, korlátlan szolárium (napi max 30 perc) használat, és korlátlan italautomata használat (energiaital, elektrolites ital, üdítő, víz). Ami nincs benne, az a zuhany :) Igazából nekem tökmindegy, úgyis otthon zuhanyzom...nem nagyon vagyok híve a közfürdőnek...

Reggel 6 és éjfél között van nyitva, ami szintén nagyon fontos, mert egy csomó kondi reggel 8-kor nyit...(???)... Egyelőre napközben szoktam menni, illetve a fiukkal este 7-kor. Van külön női részleg, amit nagyon jó dolognak tartok. Napközben a fiú-részleg szinte üres, kb 4-5 fele kezdenek el szállingózni az emberek. A női részleg napkközben szintén nem túl zsúfolt, de azért szoktak lenni, elsősorban anyukák és idősebb hölgyek. Az este 7- 9 időpont nagyon zsúfolt. A női részleg rendszeresen tele van, a fiú részen meg a gyúrós rész csurig van, és a kardió is majdnem tele szokott lenni. Ha este megyek, akkor mindig a fiu részlegen edzek, egyrészt mert több az üres gép, másrészt meg tágasabb a tér. Lenn a fiúknál van kb 6-7 futógép, fenn a lányoknál csak 1...(?) pedig szerintem a nők sokkal többet kardióznak, mint a férfiak. Ezenkívül fent 3 db sífutó-step kombigép van, lent meg van vagy 8-10, illetve 2 evezőpad, és 6-7 bicikli. Lent még sose volt olyan, hogy várnom kellett volna, remélem nem is lesz.

Különösen tetszik, hogy kevés a felfújt, agyonszteroidozott gyúrós, mindinkább vegyes a társaság, sok a fogyni vágyó nő és férfi is - ez abból a szempontból fontos, hogy nem a vihorászós cicababákkal meg az őket bámuló, gépeket fenntartó gyúrós figurákkal van tele a terem, hanem mindenki ugyanolyan keményen dolgozik, ami nagyon motiváló. Persze ha nem így lenne az sem zavarna, mert bedugaszolom az mp3-al a fülem, aztán a világ megszűnik körülöttem létezni. Szerencsére lenn kevesen csacsognak, fenn a női részlegen viszont mindig van valaki, aki nem bírja abbahagyni. Néha előfordul egy-két vihorászós lánycsoport, akik 10 percre beugranak a kondiba, csak hogy elmondhassák ezt is magukról. Szerencsére ők is inkább a női részlegen fordulnak elő. Persze amikor este diszkó van, mert full hangerőn megy a progresszív zene, akkor szerencsére esélye sincs senkinek mellette csacsogni...Néha még az mp3-at is le kell kapcsolnom, mert nem hallom a zenémet a fülemben, olyan hangos a külső zenebona :)

Egyszóval...egyelőre tetszik a hely, mert olcsó és mert vadonatúj gépek vannak, még sosem kellett várnom gépre, és mer egyelőre nagyon tiszta a hely...remélem ez így is marad...

2 megjegyzés:

  1. Valoban eleg draga a Colombus, de amikor a lanyom masfel eve kezdte, nem volt mas valasztas. Aztan en is csatlakoztam hozza. Valoban elviselheto a tomeg, a magas havi dij miatt. A szauna valoban benne van az arban, meg a zuhanyzas is. Es van sajat, zarhato szekrenyunk is, igy nem kell a holmijainkat hozni vinni. Az arban benne van a szemelyi trener is, aki az eronleted alapjan sajat programot allit ossze. A kardios gepekbol rengeteg van, fajtankent kb. 10. Nekunk sem kellett meg soha, semmire varni. Minden kardios gepen sajat TV kepernyo van, en nagyon elvezem, mert nekunk Becsben nincs TV-nk. :-) Itt nincsenek vihogo csoportok, mindenki csendben edz. A korosztaly 25 es 40 koze teheto. Jarnak hazasparok is. Ami meg az arban benne van, az a kulonbozo csoportos edzesek, mint pl. Box, zumba, rudtanc, pilates, joga stb. Mondjuk mi ilyenre nem jarunk, mert eleg kiszamithatatlanul jutunk el edzesre.
    Osszessegeben nagyon szeretunk mindketten odajarni, bar en egyaltalan nem voltam egy sportos tipus. Eletemben most eloszor tettem be a labam konditerembe... De jobb, mint ahogyan gondoltam. Es mostanaban en is csak nagyon ritkan hasznalom az autot.
    Orulok, hogy bevalt a FitInn!

    VálaszTörlés
  2. Nekem is szimpatikus volt a Colombus, nagyon sok minden van benn az árban...szauna, zuhany, szekrény...ezek mind hiányoznak a Fitinnből. Azt nem is tudtam, hogy az órák is benn vannak az árban (zumba, jóga...stb)klassz lehet :)
    A Fitinn jó, mert olcsó, de kedden este fél 8 körül minden tele volt.

    VálaszTörlés