Keresés ebben a blogban

2011. szeptember 13., kedd

Foci...




 Jahj...kihagyhatatlan Bécsben a focirajongók szentélyeinek meglátogatása...volt egy kis időnk, így meglátogattunk a lényegesebbeket...

Elősként az Ernst Happel Stadiont néztük meg, mely Ausztria legnagyobb stadionja. Közel 50.000 embert képes befogadni a 2. kerületi monstrum. Mindamellett, hogy ez az aréna volt a helyszíne a 2008-as foci EB döntőjének, mellékállásban koncerteket is fogad.
2005-ben padlófűtést kapott a pályája (ohhh...) és külön metróállomást kapott a környéken lakók igazi örömére.
Az 1931-es II. munkásolimpia alkalmával volt a díszmegnyitója, tehát több mint 80 éves múltra tekint vissza az egykoron Praterstadion-nak nevezett aréna.

Természetesen a hely multiunkciós, hiszen rendeztek itt már atlétika-versenyt, kerékpározás, tenisz tornát is, persze kihagyhatatlan infó, hogy Bon Jovi is koncertezett már itt.

Legutóbb, szeptember 6-án itt zajlott az Ausztria-Törökország EB selejtező foci mérkőzés. Párocskámnak volt szerencséje nagyon sokezer török között szurkolnia, élmény lehetett :)


Most vasárnap az Austria Wien csapatának stadionját néztük meg a 10-ben, a Generali Stadiont.  13.400 nézőt képes befogadni, szerencsénkre pont szereltek valamit a pályán, így egy-két pózolós fotó erejéig be tudtunk surranni...
Jövő héten a violák ellensége, a Rapid Wien 14. kerületi stadionja az uticél...hehehehehe lila vagy zöld...lila vagy zöld.... :)




4 megjegyzés:

  1. A lányom a Generali Stadion mellé jár suliba. A sarki McDonalds-al szembe. :-)
    És mondd csak, a te párod nem jár a Colombus Fitness centerbe edzeni? A lányom tegnap együtt edzett egy magyar fiatalemberrel Szombathelyről és egyből ti ugrottatok be. :-)

    VálaszTörlés
  2. Ott a giga-nagy körforgalomnál? Akkor az nem is lehet messze tőletek, talán pár megálló busszal. Klassz :)
    Nem, nem a párom volt :) Bár már sokszor néztük a földgömbben futókat, de végül nem a Colombus lesz a törzshely, hanem most nyílik pénteken a Keplernél egy Fitinn, oda szeretnénk járni edzeni.

    VálaszTörlés
  3. Óóó, pedig reménykedtem.
    Rendszerint gyalog járunk oda.
    Igen, a Fittinn-t mi is láttuk már, be is kukucskáltunk. Oda talán a nagylányom fog majd járni. És most - hála neked - a megnyitás dátumát is tudjuk. :-)

    VálaszTörlés
  4. annyira várom már, hogy nyisson...:) írok is majd róla bejegyzést, ha kipróbáltam...:)

    VálaszTörlés