Keresés ebben a blogban

2011. augusztus 17., szerda

Séta a kutyussal...

Mivel nincs még munkám, ezért lelkesen sétálgatunk a kiskutyámmal a környék parkjaiban. Angyalkám eléggé hozzászokott a csendes, zöld területen való életmódhoz, így az első hetekben szabályszerűen depressziós volt. Nemcsoda, hiszen egy nagy betonblokk kellős közepén lakunk, és egy csendes környék után nagyon zajos.

Nem mert a ház elől semerre elindulni, ha felvettem és odébbraktam, ott maradt. Ez így ment az első két hétben, aztán szép lassan megszokta. Igazán nagy sétákra (5 km < ) elég ritkán megyünk, mert azért ismeretlen helyeken még sokszor kell bátorítani útközben, de azért megyeget :)

Legelőször a picike játszóterek körüli kutyafuttatókat néztük meg, de Bogyó nem megy rá azokra a területekre, ahol kutyak@kik ácsíngóznak...még szerencse :)



A Schweizergarten volt a következő hely a 3. kerületben. Mi a 10.-ben lakunk, de kb 2 utcányira van tőlünk a 3. ker.













A park nagy és csodálatos, kb 165.000 nméter. Van benn több tavacska, és egy jó nagy játszótér. Kacsák és kicsinyeik mászkálnak a tavak mellett, nagyon aranyos.









 
Voltunk a Waldmüllerpark-ban is, ez egy kicsit északabbra van tőlünk, de még bőven a 10.-en belül. Ez egy kisebb park, csupán 40.000 nm, és egykoron temető volt. Ma már persze szinte semmi nem utal erre, gyönyörűen van parkosítva, van egy tágas kutyafuttató is és egy nagyon cool, modern játszótér.











 Egyik nap elindultunk a másik irányba, Simmering fele, és vagy 5-6 km gyaloglást követően belebotlottunk a Böhmischer Praterbe, és a Freizeitgebiet Löwygrube-be.










 
Valószínűleg csak egy kisebb részét sikerült bejárnunk, mert a térképen óriásinak tűnik.
Itt is van játszótér, mint minden parkban, viszont azt hiszem ez a futók és a kutyafuttatók egyik paradicsoma lehet. Van kijelölt futóösvény, és a kutyákat is szabadon lehet engedni.
A kilátás is egészen jó.




Amit semmiképp nem lehet kihagyni sétálgatás szempontjából, az a Donauinsel. Beírtuk a GPS-be, hogy Donauinsel. El is jutottunk odáig, viszont a kis herkentyű folyamatosan be akart vinni minket egy olyan útra, ami magánterület volt. Szóval valahol leraktuk a kocsit, azt hiszem a Mexikoplatz meg a Handelskai keresztezésénél lévő parkolóba, 5 euróért. Ennyi erővel metróval is jöhettünk volna, mert az meg a híd közepén áll meg.











A legjobb a Donauinselen, hogy szabadstrand van, így a kutyákat is lehet vinni. Hatalmas a sziget, jó két órán át gyalogoltuk, és kb egy-ötöd részét jártuk be.








 A víz meglepően tiszta volt, de csak a holt-ágban, ahol a hajók is járnak, ott a szokásos átláthatatlanság volt.













Igazi bicikliző-, meg kori-paradicsom, illetve itt a legjobb egyelőre napozni is :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése