Keresés ebben a blogban

2011. május 18., szerda

A mai napi termés....

Az eddig megnézett kb 200 bécsi albi hirdetés közül sikerült 3 hirdetést kiválasztani. Mindegyiknek van picike hibája (az egyiknek a képeken keresztül érezhető öregszaga volt, a másik qva drága, a harmadik meg nem tud képet küldeni, mert bent laknak még)...az Öregszagút választottuk ki, mert mégiscsak az a legolcsóbb és van benn mosógatógép is, így kértem időpontot. Kaptam is szombatra (az eljegyzési partink és kedvenc Sophie-m névnapi partijának kellős közepére)
Jeleztem a bácsinak, hogy akkor viszem a kis gúgliról-letöltött szerződést is magammal. Erre visszaír a pali, hogy bocs a késői válaszért, holnap mehetünk 17.45-re...nézem az emailt mintha arabul lenne, erre látom, hogy a Képnélküli lakás linkje van előző emailben.
Mondom magamban, ez most teljesen sügér?  Egyáltalán hogy lehet ugyanattól az embertől válasz 2 lakásra is...aztán rájöttem, hogy 3 lehetőségem van:
a., mégiscsak immo-maklerek, és úgy le fognak rólam húzni 1000 EUR-t a közvetítési díjért, mint egy télikabátot
b., a bécsi lakásmaffia díszpéldányai
c., éppen válnak, és egyik fölrakta a másik lakását, hogy jól beszopassák egymást
De a valóság az lehet, hogy legombolnak rólunk a szerződés megkötésekor 3 havi kauciót, vagyis kb 1700 EUR-t, majd másnap felmondják a szerződést, és lekoccolnak a kaucióval :):)
yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeey :)
szóval egy kicsit most elegem van...aztán még meg se indult a külföldre költözés...

1 megjegyzés:

  1. Egyébként most írtak vissza, hogy az asszony kezeli az egyik lakást, a pali meg a másikat...és ne felejtsem el a szerződési díjat (200 EUR), meg a lakásbiztosítás díját (évi 150)...:) bekaphassa a sárgarépát...

    VálaszTörlés